Jak napsat literární příběh - Bezouška, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá metodikou tvorby literárního příběhu. Jejím cílem je čtenáři poskytnout rady literárně činných spisovatelů, kteří se této problematice v minulosti nějak věnovali. Je rozdělena do čtyř částí. První se zaobírá dispozicemi vrozenýma a získanýma, které by autor měl mít. Druhá seznamuje čtenáře s příběhem a jeho plánováním. Třetí se samostatným procesem tvorby příběhu. A poslední čtvrtá část se zaobírá procesem korekce.
How to write a literary story
Keywords: Literární tvorba; příběh; epika; drama; volný čas; tvorba literárního příběhu; povídka; tvůrčí psaní; spisovatel; autor; psaní; literatura; knihy; bakalářská práce.; writing; story; epic; drama; leisure time; creation of a literary story; short story; creative writing; writer; author; writing; literature; books; bachelor's thesis.