Drobné liturgické skladby z 19. století z kůru kostela v Ledenicích. - Dvořáková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této práce je popsat a zhodnotit soubor chrámových skladeb, které se provozovaly v 19. století v kostele sv. Vavřince v Ledenicích. Jedná se o drobné liturgické skladby patřící k okruhu konzervativní kantorské hudby, která zachovávala hluboko do 19. století stylové prvky hudby 18. století. Texty jsou většinou latinské, vážou se k hlavním svátkům církevního roku. Provozovací aparát počítá s několika dětskými a dospělými zpěváky, hráči na smyčcové a dechové nástroje a varhaníkem. Součástí práce bude edice vybraných skladeb.
Small Liturgical Compositions of the 19th Century from the Ledenice Parish Church