Analýza spotřebního chování v oblasti Fair Trade výrobků - Jandová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Tématem této práce je analýza spotřebního chování v oblasti Fair Trade výrobků v České republice. Zjišťuje míru informovanosti spotřebitelů o výrobcích Fair Trade a analyzuje nákupní chování v této oblasti nabídky, které je závislé na věku spotřebitelů. Mladší generace má takto označené produkty více v povědomí, ale nekupuje je v takové míře, jako ta starší. Dále se snaží poukázat také na to, že spotřebitelé nejsou dostatečně informováni o Fair Trade a o tom, co je jeho cílem. Proto výrobky nekupují v takové míře. Poskytuje současně i údaj o tom, že výrobky Fair Trade jsou nakupovány nejvíce kvůli pomoci druhým lidem. Řeší však i otázky typu: "Jaké výrobky se nejčastěji kupují?", "Kde jsou výrobky nejvíce kupovány?" či "Jsou s nimi spotřebitelé spokojeni?". Nakonec se zabývá návrhy na zlepšení současného stavu, který v České republice panuje.
Consumer Behaviour Analysis in the field of Fair Trade products
Keywords: Fair Trade; analýza spotřebního chování; znalost Fair Trade; informovanost o výrobcích Fair Trade; Fair Trade; Consumer Behaviour Analysis; knowledge of Fair Trade; awareness about Fair Trade products