Muzikoterapie u seniorů - Martínková, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce je teoretického charakteru a popisuje hudební terapeutickou metodu - muzikoterapii. Zabývá se problematikou stáří, fyzickými a psychickými změnami u seniorů, jejich individuální a skupinovou terapií. Dále je zaměřena na možnosti využití hudební taneční a pohybové terapie u osob vyššího věku a preventivní i léčebné účinky aktivní a receptivní muzikoterapie.
Musicotherapy of Elderly People
Keywords: muzikoterapie (receptivní; aktivní); hudba; taneční a pohybová terapie; problematika stáří; senior; léčba; psychoterapie (individuální; skupinová); Musicotherapy (Receptive; Active); Music; Dance and Motion Therapy; Senior Age Issues; Senior; Elders; Cure; Psychotherapy (Individual; Group)