Nové technologie v obchodním podnikání - Daňková, Anna (Jihočeská univerzita, 2014)
Předmětem diplomové práce Nové technologie v obchodním podnikání je identifikovat nové technologie v obchodě, zhodnotit výhody a nevýhody vybraných technologických inovací. A formulovat doporučení. První část práce zahrnuje teoretický základ dané problematiky, především vymezení pojmů inovace, inovace v maloobchodě, technologie Future Store a aktuální trendy v USA, Německu a ČR. A druhé části jsou pak získané teoretické poznatky dané problematiky aplikovány v konkrétních výzkumech v Pasově, Praze a Českých Budějovicích.
New Technologies in Retailing
Keywords: inovace; nové technologie; retail; trendy; samoobslužné pokladny; Self scanning; An innovation; new technologies; retail; retail technology; trends; self checkout