Aplikace metod vícekriteriálního hodnocení variant při výběru financování nemovitosti - Rybníčková, Anita (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem Aplikace metod vícekriteriálního hodnocení variant při výběru financování nemovitosti. V práci jsou nejprve charakterizovány hypoteční úvěry a důležité pojmy pojící se s touto problematikou. Dále je charakterizována finanční podpora. Čtenář je také seznámen s metodami vícekriteriálního hodnocení variant. Cílem praktické části je vícekriteriální hodnocení variant zvolených typů hypotečních úvěrů a volba nejlepšího produktu pro konkrétního klienta, který se chystá zakoupit rodinný dům. Pro stanovení vah kritérií je v práci využita bodovací metoda a pro stanovení pořadí variant je aplikována metoda TOPSIS. V závěru práce jsou popsány výhody a nevýhody zvoleného produktu. Přínosem této bakalářské práce by mělo být usnadnění orientace na trhu s hypotečními úvěry a pomoc při rozhodování jaký produkt financování zvolit.
The Application of Multicriteria Evaluation of Variety of Criteria Relevant to Decision Making in Property Financing
Keywords: Vícekriteriální hodnocení variant; rozhodování za jistoty; hypoteční úvěry; Multicriteria evaluation of variants; financial security; mortgage