Adenozinem indukovaná buněčná smrt v buňkách imaginálních terčků D. melanogaster - Koubová, Justina (Jihočeská univerzita, 2016)
V předložené diplomové práci byl sledován mechanismus adenozinem vyvolané apoptózy na buňkách imaginálních terčků D. melanogaster. V práci bylo použito metody RNAi a overexprese vybraných kandidátních genů.Výsledky naznačují, že buněčná smrt je spojena s aktivitou JNK (c-Jun N-terminal kinase) dráhy.
Adenosine-induced cell death in imaginal disc cells of Drosophila melanogaster
Keywords: Buňky Cl.8+; adenozin; adenozinový receptor; JNK; Cl.8 cells; adenosine; adenosine receptor; JNK