Přírodovědné vycházky a exkurze - současný stav a možnosti jejich realizace na 2. stupni ZŠ - Zábranská, Věra (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce s tématem "Přírodovědné vycházky a exkurze současný stav a možnosti jejich realizace na 2. stupni ZŠ" má dvě základní části. První část vymezuje různé přístupy jednotlivých autorů k výchozímu tématu, tj. pojetí exkurzí a vycházek a s nimi spojených zásadních podtémat. Druhá část zahrnuje vyhodnocení vlastního (zrealizovaného) návrhu přírodovědné vycházky na základě analýzy dotazníkových šetření, které byly výchozí pro sběr dat. Při vypracování diplomové práce jsem vycházela ze studia odborné literatury, učebnic přírodopisu pro 2. stupeň základní školy a vybraných podkladů ZŠ Horažďovice.
Natural Science walks and excursions - the current state and their implementation at the second stage of elementary school.
Keywords: exkurze; vycházky; základní škola; RVP; ŠVP; výzkum; excursions; walks; Elementary school; Framework Education Programme; School Education Programme; research