Hodnocení sklízecích mlátiček s odlišným separačním ústrojím při sklizni obilovin a řepky ozimé v podniku zemědělské prvovýroby. - Vaněk, Michal (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce na téma Hodnocení sklízecích mlátiček s odlišným separačním ústrojím při sklizni obilovin a řepky ozimé v podniku zemědělské prvovýroby uvádí v teoretické části základních typy sklízecích mlátiček. Dále podává přehled sklízecích mlátiček firmy CLAAS a novinkách pro rok 2014 u těchto strojů. V neposlední řadě je zde zmínka o technologii SCR. Praktická část pojednává o metodice a výsledkách měření s cílem zhodnotit sklízecí mlátičky CLAAS LEXION 660 a CLAAS LEXION 750 z hlediska ztrát, kvality drcení a rozmetání rostlinných zbytků, výkonností a spotřeby pohonných hmot.
Comparison of combine harvesters with different implementations of separating mechanism for the harvesting of cereals and rapeseed (Brassica napus) in agriculture enterprise
Keywords: Sklízecí mlátička; mlátící a separační ústrojí; ztráty; Combine harvester; threshing drum and straw walker; losses