Vytvoření instruktážního DVD záchrany a první pomoci ve vodním prostředí pro studenty vysokých pedagogických škol - Mičan, Richard (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce s názvem ?Vytvoření instruktážního DVD záchrany a první pomoci ve vodním prostředí pro studenty vysokých pedagogických škol? pojednává o krizových situacích, které mohou snadno nastat ve vodním prostředí. Tyto krizové situace ohrožují často postiženého na životě a bez poskytnutí první pomoci hrozí trvalé následky až smrt. Lidé se dostávají do blízkosti vodního prostředí v zaměstnání, při dopravě, rekreaci či regeneraci po celý rok. Hlavním cílem je vytvořit edukační DVD o záchraně z vodního prostředí prostřednictvím odborné literatury a poznatků z praxe. V teoretické části bakalářské práce jsou popsány základní dovednosti, které jsou pak v praktické části převedeny do audiovizuální podoby. Přínos a efektivita instruktážního DVD byla otestována na respondentech. Instruktážní video je určeno pro studenty vysokých pedagogických škol. Lze jej ale využít i pro pedagogy, širší i odbornou veřejnost.
Creation of instructional DVD rescue and first aid in the aquatic environment for students of high pedagogical schools
Keywords: edukace; instruktážní DVD; záchrana; vodní prostředí; tonutí; n; instructional DVD; rescue; water environment; drowning