Výchova romského dítěte z pohledu sociálního pracovníka - Čechová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem bakalářské práce je ukázat možnosti zapojení sociálních pracovníků do procesu výchovy a vzdělávání u dětí žijících v romských rodinách. Bakalářská práce je koncipována jako teoretický text. Práce je zaměřena na historii a tradiční život Romů. Zaměřuje se na výchovu a vztah ke vzdělávání Romů, které jsou předmětem činností sociálních služeb. Poslední kapitola je věnována nestátním neziskovým organizacím a samotné roli sociálního pracovníka v sociálně aktivizační službě.
Educating a Roma child from the point of view of a social worker
Keywords: Romové; výchova; vzdělání; motivace; sociálně aktivizační služba; nezisková organizace; Roma; upbringing; education; motivation; social activation service; non-profit organization