Romská kultura a výtvarný projev v rámci NZDM v Českém Krumlově - Temiaková, Ivana (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce pojednává o identitě Romů. O jejím vývoji, významnosti a důležitosti při hledání sebe sama. Abychom lépe pochopili důležitost nalézání identity u romské mládeže, musíme poznat jejich kulturu, tradice, způsob života, atd. Praktická část uvádí teoretické poznatky do praxe přípravou a realizací projektu Z Indie do Českého Krumlova.
Gipsy culture and art project in ´Low-doorsil´ Facilities Český Krumlov
Keywords: romská etnicita; romský jazyk; romská kultura; historie; identita; pozitivní aspekty romské identity; volný čas; rozvoj osobnosti; volnočasové aktivity; romská mládež; osobnost vychovatele; výtvarná výchova.; Roma ethnicity; Romany (Gipsy) language; culture; Roma history; identity; positive aspects of Roma identity; leisure time; personal development; leisure activities; Roma Youth; art