Společenské funkce hudby - Koukalová, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce podává částečný přehled o funkcích, které hudba ve společnosti plní. Shrnuje historický vývoj, vliv hudby na každodenní život, uvádí pozitivní i negativní působení hudby na člověka. První část mé bakalářské práce je věnována jejímu historickému vývoji. V druhé části je hudba posuzována jako součást lidského života, její úloha. V třetí části jsou rozpracovány společenské funkce hudby a v poslední čtvrté poukazuji na negativní působení hudby na člověka.
The Social Functions of Music
Keywords: hudba; artificiální hudba; nonartificiální hudba; funkce hudby; výchovná funkce; terapeutická funkce; negativní vliv hudby.; music; art music; popular music; function of music; educational features; therapeutic function; negative influence