Zátěž a její zvládání v souvislosti s povoláním krupiéra - Lukášová, Irena (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá zátěží a jejím zvládání v souvislosti s povoláním krupiéra. Hlavním cílem práce je zjistit, co krupiéři jako zátěž vnímají a jaké prostředky a strategie volí k jejímu zvládání. V teoretické části je shrnuta problematika stresu a jeho zvládání. Věnuje se pracovní zátěži a stresorům v pracovní činnosti obecně a v povolání krupiéra. Praktická část formou dotazníkového šetření zkoumá, zda krupiéři považují svoji práci za stresující, co konkrétně jim stres přináší a jakým způsobem se s těmito skutečnostmi vyrovnávají.
Stress and its controlling according to a croupier profession
Keywords: stres; zátěž; stresory; zvládání zátěže; práce v noci; krupiér; stress; stressors; working charge; controlling stress; croupier