Vnitropodnikové účetnictví jako podklad pro manažerské rozhodování - Tesařová, Eva (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce je zaměřena na vnitropodnikové účetnictví a jeho vliv na řízení podniku. Teoretická část se zabývá vymezením, strukturou a metodami vnitropodnikového účetnictví. Praktická část je zaměřena na strukturu a způsob vedení vnitropodnikového účetnictví u společnosti Omega a.s. Dále byly provedeny výpočty vybraných finančních ukazatelů, na jejichž základě bylo realizováno vyhodnocení vnitropodnikových útvarů. Získaná účetní data jsou zpracována formou tabulek a účetních výkazů.
In-company accountancy as a basis of managerial determination
Keywords: Vnitropodnikové účetnictví; středisko; náklady; alokace nákladů; finanční analýza; příčinně související náklady; Management accounting; department; cost; cost allocation; financial analysis; causally related costs