Interaktivní výuka desetinných čísel na ZŠ - Hodinová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2010)
V mé diplomové práci se zabývám vytvářením interaktivní výuky desetinných čísel na základní škole pomocí interaktivní tabule. Interaktivní tabule je dnes velmi moderní vyučovací pomůcka. Tabule se velmi rychle ve školách rozšířila a učitelé ji ke své výuce rádi využívají. Někteří učitelé využívají tabuli jako klasickou, čímž interaktivní výuka ztrácí svůj smysl. Mnou navržená výuka bude připravena v programu SMART Notebook, který je programem pro interaktivní tabule SmartBoard. Cílem této výuky je zvýšení pozornosti žáků, jejich aktivity, zapojení do vyučování a také větší názornost, nežli u klasické výuky. Ráda bych také chtěla motivovat starší pedagogy, aby interaktivní tabule ve výuce používali. Protože k používání interaktivní tabule není nutné speciálních znalostí výpočetní techniky, zvládnou ovládání této vyučovací pomůcku i starší učitelé. Myslím si, že interaktivní výuka může pozitivně ovlivnit jak pracovitost žáků v hodině, tak i zapamatování probírané látky.
Decimal numbers in interactive teaching at secondary school.