Motivace a odměňování zaměstnanců ve vybraném podniku - Bursíková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2021)
Předmětem této práce je motivace a odměňování zaměstnanců ve vybraném podniku. Motivace a odměňování zaměstnanců jsou považovány za velmi důležité činnosti každého podniku, protože lidské zdroje jsou pro společnost konkurenční výhodou. Cílem diplomové práce je analýza systému motivace a odměňování zaměstnanců ve vybraném podniku a návrh případných změn pro zlepšení tohoto systému. V první části práce jsou definovány základní pojmy, systém motivace a jednotlivé teorie motivace. Rovněž jsou zde vysvětleny pojmy týkající se odměňování a popsán celkový systém odměňování, včetně celkové odměny a zaměstnaneckých výhod. V druhé části je představen a stručně charakterizován vybraný podnik ČSOB, a.s. Dále je zde popsáno, jak funguje systém motivace v podniku a jak jsou zaměstnanci odměňováni. Veškerá data byla získána z dotazníkového šetření a z rozhovoru s manažerkou pobočky. Výzkum se zabýval oblastí retailového bankovnictví v podniku ČSOB, a.s. na Budějovicku, Táborsku a Písecku. V praktické části je vyhodnoceno dotazníkové šetření a následně vyhodnoceno všech pět stanovených hypotéz. Výsledky jsou prezentovány ve formě grafických a tabulkových výstupů. Následně jsou veškerá data zpracována do návrhu na zdokonalení systému motivace a odměňování zaměstnanců v tomto podniku.
Motivation and remuneration of employees in a selected company
Keywords: motivace; odměňování; zaměstnanci; benefity; motivation; remuneration; employees; benefits