Podnikatelský projekt ve vybrané oblasti - Klíma, Petr (Jihočeská univerzita, 2017)
Předmětem diplomové práce "Podnikatelský projekt ve vybrané oblasti" je zpracování podnikatelského plánu na založení reálného podniku v odpovídajícím rozsahu. Teoretická část je zaměřena na obecnou charakteristiku malého podniku, jeho význam pro národní hospodářství a náležitosti a strukturu plánu na jeho založení. Praktická část se zabývá sestavením podnikatelského plánu na založení reálného projektu, který bude mít v hlavní činnosti prodat své produkty i služby. Zmapování konkurence v oboru, strukturu zákazníků, finanční stránku projektu, dotační příležitosti v oblasti podnikání. Práce je zakončena závěry a doporučeními, které mohou do budoucna přispět k založení a rozvoji projektu.
Business project in a selected area
Keywords: Podnikatelský plán; finanční plán; zakládání podniku; podnik; podnikání; vlastník; Business plan; financial plan; starting a business; business; business owner