Interakce herbivorního hmyzu a poloparazitických rostlin na druhově bohatých loukách Bílých Karpat - Tahadlová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce se zaměřuje na vztahy mezi charakteristikami půdy, složením vegetace a hmyzích společenstvech, na druhově bohatých loukách Bílých Karpat. Kromě obecných vztahů bylo snahou této práce zmapovat specializovaný hmyz na kořenových poloparazitických rostlinách Melampyrum nemorosum a Rhinanthus spp. (Orobanchaceae).
Interaction between herbivorous insects with hemiparasitic plants in diversity rich grasslands of White Carpathians
Keywords: poloparazitické rostliny; Bílé Karpaty; hmyz; druhově bohaté louky; hemiparasitic plants; White Carpathians; insects; species rich grasslands