Návrh dispozuičního řešení dvoupodlažního obecního úřadu se školkou a místností pro kancelář lékaře. - Řípová, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem mé diplomové práce bylo vypracování návrhu dispozičního řešení dvoupodlažního obecního úřadu s mateřskou školou a zázemím pro lékaře. Projektová dokumentace odpovídala projektové dokumentaci pro stavební povolení. Jednalo se o typový objekt, tedy bez konkrétního umístění v terénu, který je možno využít opakovaně v procesu výstavby. V první fázi byly navrženy dvě varianty dispozičního řešení, z kterých byla jedna společně s vedoucím diplomové práce vybrána a dopracována do konečné požadované podoby. Ve výsledné verzi se obecní úřad a zázemí pro lékaře nachází v prvním nadzemním podlaží. Ve druhém nadzemním podlaží se pak nachází dvě samostatné mateřské školy. Projekt respektoval zákon č. 183/2006 Sb. o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), jeho prováděcí vyhlášky a platné normy.
Proposal of a process layout of a two-floor building as a townhall with a kindergarten and a medical four territory.
Keywords: obecní úřad; projektová dokumentace; stavební zákon; a townhall; a projection; a building act