Biogeography and population diversity in a host-parasite system: ectoparasites of Galápagos doves - Wolfová, Stanislava (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato studie je zaměřena na společnou evoluční historii hrdličky galapážské (Zenaida galapagoensis) a jejích ektoparazitů, rodu Physconelloides a Columbicola, na 4 galapážských ostrovech (Genovesa, Wolf, Darwin, Pinta). Úroveň populační struktury a genetické diverzity parazitů a hostitele byla porovnána pomocí homologní oblasti 1000 bp mtDNA genu pro cytochrom oxidázu I (COI).
Biogeography and population diversity in a host-parasite system: ectoparasites of Galápagos doves
Keywords: co-speciace; Galapágy; hostitel; ektoparazit; Zenaida galapagoensis; Columbicola macrourae; Physconelloides galapagensis; populační struktura; genetická diverzita; co-speciation; Galápagos; host; ectoparasite; Zenaida galapagoensis; Columbicola macrourae; Physconelloides galapagensis; population structure; genetic diversity