Hodnocení regionu Táborsko z hlediska připravenosti pro rozvoj cestovního ruchu - Šimková, Anna (Jihočeská univerzita, 2010)
Pro zvolený region Táborsko, jež se nachází v Jihočeském kraji, byla vypracována analýza hodnocení potenciálu obcí, ze strany nabídky, dle lokalizačních a realizačních předpokladů cestovního ruchu. Vytvořením stupnice hodnocení rekreačního potenciálu regionu, byl vyhodnocen potenciál jednotlivých obcí a měst vybraného regionu. Na základě provedené analýzy byla navržena možná doporučení a opatření pro zlepšení současného stavu.
Valuation of region Táborsko for booming of the tourism industries
Keywords: region Táborsko; potenciál obcí; stupnice hodnocení; Tábor region; village potential; scale of assesment