Nové trendy v managementu vybraných organizací - Marchal, Dominik (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této bakalářské práce je analýza a zhodnocení nových trendů v managementu, které se v současnosti používají ve veřejném a soukromém sektoru. První část práce se zabývá teoretickým přístupem k prozkoumání definice a vývoje konkrétních metod používaných v managementu ve vztahu k těmto dvěma sektorům. Zjištěné trendy a metody jsou dále zkoumány v analytické části, která se zaměřuje na porovnání dvou vybraných organizací. Zaměstnanci obou organizací jsou podrobeni dotazníkovému šetření za účelem zjistit, zda jejich management efektivně využívá nové trendy objevené v teoretické části. Použit je také rozhovor s vedoucími pracovníky jako zdroj dalších informací. Tento proces je zakončen návrhy na možná zlepšení.
New Trends in Management of Selected Organizations
Keywords: nové trendy; management; porovnání; dotazník; rozhovor; veřejný sektor; soukromý sektor; new trends; management; comparison; questionnaire; interview; public sector; private sector