Marketingové prostředí Levandulové farmy - Rumlerová, Jana (Jihočeská univerzita, 2022)
Tématem diplomové práce je charakteristika marketingového prostředí Levandulové farmy z jižní Moravy. I přestože tento typ podnikání zatím není v České republice moc rozšířen, je třeba sledovat vlivy působící na danou podnikatelskou činnost s cílem poskytování kvalitních produktů a zvyšování konkurenceschopnosti. Za tímto účelem byly zpracovány analýzy týkající se vnitřního a vnějšího prostředí, díky kterým byly odhaleny možné příležitosti pro rozvoj farmy. Podstatnou součástí práce je popis vybraných zahraničních levandulových farem, a to se záměrem nalezení zdroje inspirace a podnětů pro nové služby a produkty společnosti Lavandia.
Marketing environment of Lavender farm
Keywords: Levandulová farma; hodnocení výkonnosti podniku; GE matice; PESTLE; Porterův model 5 konkurenčních sil; SWOT; zahraniční farmy; Lavender farm; business performance evaluation; GE matrix; PESTLE; Porter 's model of five forces; SWOT; foreign farms