Implementace podnikového informačního systému ve vybraném podniku - Veselý, František (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato práce se zaměřuje na implementaci informačního systému DC2 a Docházka do společnosti Dusmann Service s.r.o., z důvodu jejich potřeby mít komplexní informační systém. IS DC2 je informační systém pro řízení lidských zdrojů a IS Docházka je docházkový informační systém. V teoretické části práce jsou uvedeny základní pojmy, klasifikace, cykly, typy a implementace informačních systémů. Dále jsou zde uvedeny informace o řízení lidských zdrojů a efektivitě projektů. Praktická část popisuje tvůrce informačního systému a zadavatele s jeho požadavky na software. Na základě požadavků klienta bylo nutné provést několik změn v IS ze strany vývojáře. Zabýval jsem se popisem a analýzou informačního systému, zejména modulu docházky. V práci se nechází popis architektury, procesů a uživatelského rozhraní IS. Projekt implementace proběhl úspěšně, i když došlo ke zpoždění o necelé 2 měsíce. To bylo způsobeno špatně definovanými funkčními požadavky v úvodní analýze projektu. Informační systém DC2 je v současné době v ostrém provozu a dochází k legislativní a zákaznické podpoře.
Implementation of enterprise resource planning system in the selected company
Keywords: informační systém; řízení lidských zdrojů; implementace IS; projektový management; information system; human resource management; IS implementation; project management