Marketingový výzkum trhu pro vybranou firmu - Duspivová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem diplomové práce bylo odkrýt požadavky spotřebitelů a možnosti, které poskytuje trh s vybranou komoditou tak, aby mohly být využity pro marketingová rozhodnutí firmy. Práci jsem zpracovávala pro výrobní podnik HBSW, a.s., zabývající se výrobou balené minerální vody. Úkolem práce bylo zjistit chování konečného spotřebitele při výběru a koupi balených vod. Dílčím cílem bylo porovnání nových výsledků výzkumu provedeného v rámci České republiky s výsledky výzkumu, provedeného v letech 2006-2007 v rámci Jihočeského kraje (tento výzkum je zpracovaný v mé bakalářské práci). Ve výzkumu jsem použila metodu dotazníkového šetření. Dotazník byl sestaven z 23 otázek týkajích se nákupního i spotřebního chování.
Marketing market research of a selected company
Keywords: marktingový výzkum; dotazník; balené vody; marketing research; questionary; bottled water