Český surrealismus v 60. letech 20. století - Stolička, Jakub (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce vymezuje český surrealismus 60. let vůči dvěma souběžným literárním a myšlenkovým proudům: experimentální literatuře a existencialismu. Zkoumá proměnu surrealistické obraznosti, ale i teoretických východisek surrealismu, především u mladší generace surrealistů (Linhartová, Nápravník, Dvorský, Král) v kontextu dobového myšlení.
Czech Surrealism in Sixties of 20th Century