Měření a vyhodnocení produkce emisních plynů ve vybraném provozu s chovem skotu a jejich snižování. - Šindelář, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou znečišťování životního prostředí skleníkovými plyny a amoniakem ze zemědělské výroby. Celosvětově je zemědělství považováno za největšího producenta amoniaku. Vlastní práce je zaměřena na změření a stanovení koncentrace emisí plynů amoniaku, oxidu dusného, oxidu uhličitého, metanu a vodních par. Vlastní měření probíhalo ve stáji s plemenem Česká straka v zemědělském družstvu FARMA JAVOŘICE JIHLÁVKA s.r.o. Pro měření koncentrací byl použit přístroj firmy INNOVA 1412. V závěrečné části jsou uvedeny návrhy na snižování emisí plynů.
Measurement and evaluation of exhaust gas production in the selected operation with cattle and their reduction.
Keywords: životní prostředí; amoniak; emise; skleníkové plyny; environment; amonnia; emission; greenhouse gases