Analýza motivace a systému odměňování ve vybraném podniku - Hokrová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce s názvem ''Analýza motivace a systému odměňování ve vybraném podniku'' je zaměřena na řízení lidských zdrojů, využití a posílení motivačních faktorů a stimulačních prostředků v systému odměňování pracovníků v ČZ a. s. se sídlem v Praze, Sluneční nám. 2540/5 a výrobním závodem ve Strakonicích. Cílem je analýza motivačních faktorů a systému odměňování pracovníků a jejich zapojení v současné praxi včetně návrhů změn v systému odměňování. Výstupem této práce jsou návrhy na zlepšení procesu motivace a odměňování pracovníků, na využití motivačních a stimulačních prostředků, které vedou ke zvýšení zainteresovanosti pracovníků, nejen jednotlivců, ale i k zapojení týmu a týmové práci. Je zřejmé, že lidský faktor nejcennějším kapitálem firmy. Z tohoto důvodu je pro podnik důležité vytvořit takové podmínky, aby byli zaměstnanci motivováni k dosažení nejlepších výsledků a náležitě za to odměňováni. Protože motivovanost každého jedince se v budoucnu odrazí na prosperitě celého podniku.
Analysis of Motivation and Remuneration System of a Chosen Company
Keywords: motivace; odměňování; mzdový systém; zapojení týmů; motivation; remuneration; salary structure; team involvement