Russkije poslovicy i pogovorki po těmě "imuščestvo" i ich češskije i německije ekvivalenty - Candrová, Kristina (Jihočeská univerzita, 2009)
Počet stran: 50, Úvod, Teoretická část, Praktická část, Závěr, Seznam použité literatury Cílem této bakalářské práce bylo najít ruská přísloví a pořekadla, která se týkají majetku a vyhledat k nim příslušné české a německé ekvivalenty. Práce je rozdělena na část teoretickou a na část praktickou. Teoretická část je zaměřena na obecné informace o frazeologizmech. V praktické části jsou uvedena a zpracována ruská přísloví a pořekadla s odpovídajícími českými a německými ekvivalenty.
Russian proverbs and sayings themed "possession" and their Czech and German equivalents
Keywords: Přísloví; pořekadla; frazeologie; majetek; peníze; práce; Proverbs; sayings; phraseology; possession; money; work