Sociální družstvo obcí / mikroregionu jako nástroj k řešení regionálních potřeb a zaměstnanosti znevýhodněných občanů - Suchá, Věra (Jihočeská univerzita, 2010)
Sociální družstva, jako nástroj podnikání, mohou pomoci vyřešit regionální problémy a také nezaměstnanost v obci či mikroregionu. Přesto, že se tato družstva snaží v první řadě pomoci lidem, je také důležité, aby byla zcela nezávislá na finančních podporách a dokázala se na trhu udržet. Tento problém je v mnoha případech nepřekonatelný, proto v České republice není rozvoj sociálního podnikání tak velký.
Social co-operative of Municipalities/Microregion as Tool to Solve Regional Needs and Unemployment of Handicaped Citizens
Keywords: sociální družstvo; mikroregion; obec; nezaměstnanost; regionální problémy; social co-operative; micro-region; municipality; unemployment; regional problems