Hudební poslechové aktivity dětí a mládeže ve volném čase - Kašpárková, Martina (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá funkcemi hudby v životě dětí a mládeže ve volném čase a je zaměřena především na hudební poslechové aktivity. Seznamuje s různými názory na význam a postavení hudby v průběhu historie. Zaměřuje se na přínos poslechových aktivit v oblasti osobnostního rozvoje dětí a mládeže. Upozorňuje také na možná rizika, která sebou může nezájem rodičů a pedagogů o tuto volnočasovou aktivitu přinášet. Závěrečná část pojednává o možnostech kultivace poslechových zkušeností dětí a mládeže ve volném čase.
Musical listening activities of children and youth in their leisure time
Keywords: vliv hudby; hudební výchova; poslechové aktivity; volný čas dětí a mládeže; action music; musical teaching; listening activities; leisure time; children and youth