Analýza municipálního rozpočtu obce - Korytárová, Hana (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce je zaměřena na na otázky týkající se majetku obce, rozpočtu obce, rozpočtového procesu, rozpočtové skladby, především druhy příjmů a výdajů rozpočtu. V práci je věnován prostor převážně rozpočtu obce Přídolí, konkrétním příjmům a výdajům obce;z jakých oblastí obec získává prostředky pro financování svých potřeb a do jakých oblastí tyto prostředky investuje, zda stačí její příjmy na pokrytí výdajů nebo zda hospodaří s deficitem.
Analysis of municipal budget
Keywords: obec; municipální rozpočet; rozpočtové příjmy; rozpočtové výdaje; municipality; the municipal budget; budget revenue; budget expenditure