Pojem "konec umění" ve filozofii Arthura C. Danta - Čermák, Michal (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce je představení stanovisek a argumentů amerického filosofa, kritika umění a estetika Arthura C. Danta. Hlavní důraz bude kladen na jeho nejznámější články 'Artworld' a 'The End of Art', na jejich vzájemnou provázanost a význam v rámci filosofie umění druhé poloviny 20. století. Závěr práce bude věnován alternativnímu pohledu jednoho z Dantových kritiků, německého estetika Martina Seela.
Concept of "the End of Art" in Arthur C. Danto´s Philosophy