Sociální dopad vazby na osobnost člověka - Růžička, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce zkoumá sociální dopad institutu vazby na osobnost člověka, kdy se zabývá různými dopady, včetně těch spojených s kvalitou jejich života před jejich zatčením a umístěním do vazby. Práce se zabývá samotným institutem vazby, vymezuje základní legislativní prameny. Obsahuje práva a povinnosti obviněných ve vazební věznici.
Social impact of beeing incarcerated on human personality