Mentální mapy a jejich využití v cestovním ruchu - Zezulová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato diplomová práce si bere za hlavní cíl zjistit a popsat, jak se vyvíjí a formuje mentální mapa spojena s představou cestování, popřípadě s pojmem cestovní ruch. Dílčím cílem je návrh vyžití těchto poznatků v cestovním ruchu. Výzkum je zaměřen především na žáky základních škol, kde vývoj mentální mapy je nejvíce hmatatelný a popsatelný. U žáků středních škol a starších respondentů je očekávaný vývoj mentálních map potvrzen analýzou dotazníků.
The mental maps and thein utilization in the tourism
Keywords: mentální mapy; nabídka; poptávka; informační zdroj; faktor; motivace; cestovní ruch; mental maps; offer; demand; informative sources; factors; motivation; travel tourism