Hospodaření s odpady ve vybraném městě - Mrázek, Michal (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce je zaměřená na hospodaření s odpady ve městě Tábor. Hlavním cílem je zjištění spokojenosti obyvatel se současným stavem odpadového hospodářství, identifikování hlavních problémů a navržení určitých řešení pro zlepšení současné situace. Teoretická část se zabývá především legislativní úpravou a základními pojmy v odpadovém hospodářství. V praktické části je analyzována produkce jednotlivých odpadů za rok 2015. Nastíněna je také příjmová a nákladová stránka odpadového hospodářství. Na konci práce je provedeno dotazníkového šetření, jeho vyhodnocení a navržení řešení pro zlepšení současné situace odpadového hospodářství ve městě Tábor.
Waste management in selected city
Keywords: odpadové hospodářství; třídění; obec; Zákon o odpadech; sběr; svoz; využití; likvidace; poplatek; waste management; waste sorting; community; Law on Waste; collection; transportation; recovery; disposal; charge