Az idegenhonos tízlábú rákok (Crustacea: Decapoda) helyzete Magyarországon - Weiperth, András; Kouba, Antonín; Csányi, Béla; Danyik, Tibor; Farkas, Anna; Gál, Blanka; Józsa, Vilmos; Patoka, Jiří; Juhász, Vera; Pârvulescu, Lucian; Mozsár, Attila; Seprős, Richárd; et al. (Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft, 2020)
A tízlábú rákok (Crustacea: Decapoda) a világszerte leingkább veszélyeztetett állatcsoportok közé sorolhatók.