Vliv rodinného zázemí na volbu střední školy - Ježková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá vlivem rodinného zázemí na volbu střední školy. Teoretická část popisuje rodinu, jednotlivé vztahy v ní, výchovu, dospívání a faktory, které volbu střední školy ovlivňují. Praktická část je postavena na kvalitativních i kvantitativních prvcích. V první části rozebírá nestandardizovaný dotazník, jež je ve druhé části doplněn rozhovory se dvěma studenty prvním ročníků odlišných typů středních škol. Cílem výzkumu bylo zmapovat, jaké rodinné faktory ovlivňují studenty při výběru střední školy.
The influence of family background on the choice of secondary school
Keywords: rodina; volba střední školy; rodinné zázemí; family; secondary school choice; family background