Syndrom vyhoření u sociálních pracovníků a jeho prevence - Novák, Michal (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem bakalářské práce je upozornit na syndrom vyhoření u sociálních pracovníků. Dalšími cíle práce je zjistit, jakým způsobem pohlížejí vedoucí sociálních pracovníků na syndrom vyhoření a jeho prevenci. Bakalářská práce je rozdělena do dvou hlavních částí. V teoretické části jsou definovány pojmy jako syndrom vyhoření, prevence a supervize. Druhá část obsahuje výzkumnou sondu na uvedené téma. V rámci výzkumného šetření byl použit dotazník a polostrukturovaný rozhovor.
Burnout Syndrome and its Prevence Among Social Workers
Keywords: Syndrom vyhoření; sociální pracovník; prevence; supervize; Burnout syndrome; social worker; prevention; supervision