Historická analýza vývoje land-use ve vybraném území - Marková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou vývoje využití krajiny v zájmovém území, konkrétně v katastrálním území obce Batelov, v období 1836-2009. Veškeré práce spojené s analýzou probíhaly v programu ArcMap. Výsledkem jsou grafické a tabulkové výstupy, z nichž jsou patrné veškeré změny ve využití krajiny, ke kterým ve sledovaném období došlo. Součástí práce je i nastínění možných důvodů, které tyto změny zapříčinily.
Historical analysis of land use in territory of interest
Keywords: krajina; geografické informační systémy; land use; Batelov; landscape; geographical information system; land use; Batelov