Řešení obyčejných diferenciálních rovnic 2. řádu iterační metodou - Zahradníková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2016)
Předmětem práce je ukázat existenci řešení Dirichletovy okrajové úlohy pro kvazilineární obyčejné diferenciální rovnice druhého řádu. Hlavním nástrojem je iterační proces, který za jistých podmínek konverguje k hledanému řešení. Teoretické výsledky jsou demonstrovány na několika konkrétních příkladech.
Solving second order ordinary differential equations using iterative method
Keywords: kvazilineární diferenciální rovnice; iterační metoda; Dirichletova okrajová úloha; slabé řešení; quasilinear differential equations; iterative method; Dirichlet boundary value problem; weak solution