Akutní toxicita dusitanů pro jeseterovité ryby - Bulíček, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této práce bylo posoudit a porovnat toxicitu dusitanů pro dva druhy jeseterovitých ryb. V teoretické části se práce věnuje jeseterovitým rybám, sloučeninám dusíku, testům toxicity a toxickému účinku dusitanů na ryby. V experimentální části se práce věnuje metodice prováděných testů a hodnocení jejich výsledků. Výsledky jsou porovnány v diskuzi a zhodnoceny v závěru.
Acute toxicity of nitrite for sturgeons (Acipenseridae)
Keywords: Jeseter malý; jeseter sibiřský; 96hLC50; mortalita; koncentrace; základní test; předběžný test; testovací organizmus; dusitan sodný; Sterlet; Siberian sturgeon; 96hLC50; mortality; concentration; the basic test; the preliminary test; experimental organism; sodium nitrite