Vliv způsobu hospodaření na velikost populací Dactylorhiza sambucina a její rozšíření na Vsetínsku - Hajduchová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2009)
V rámci Vsetínských vrchů a Javorníků byl na 86 lokalitách ověřován výskyt Dactylorhiza sambucina. Vhodnost managementu travních ekosystémů s výskytem D. sambucina byla studována z pohledu složení vegetace lokalit, konfrontací jejich historického a současného managementu, prostřednictvím sledování reakce populací na změnu managementu a porovnáním velikosti populací D. sambucina na různě obhospodařovaných lokalitách.
The impact of management methods on the D. sambucina populations' size and it's occurrence in the Vsetin region.
Keywords: Orchideaceae; Dactylorhiza sambucina; management; Vsetínské vrchy; Javorníky; Vsetínsko; Orchideaceae; Dactylorhiza sambucina; management; Vsetínské vrchy; Javorníky; Vsetín region