Souhrnná studie vztahu tělesné výchovy, sportu a životního prostředí - Běťák, Václav (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce pojednává o vztahu mezi životním prostředím, sportem a tělesnou výchovou. První část práce poukazuje na jednotlivé složky životního prostředí a jejich právní ochranu. V další části práce je rozebrán vliv jednotlivých sportovních odvětví na životní prostředí. Na závěr je popsáno, jak předcházet znečišťování životního prostředí sportovními aktivitami. Také je poukázáno na důležitost trvale udržitelného rozvoje, environmentální výchovu a ekologickou osvětu. Klíčová
The comprehensive study of physical education, sports and the environment
Keywords: životní prostředí; ekologie; sport; zdraví sportovce; trvale udržitelný rozvoj; environment; ecology; sport; sportsman health; sustainable development