Komparativní studie stravovacích návyků dětí ve věku 12 - 15 let (druhý stupeň základních škol) navštěvující třídy se sportovním zaměřením a nesportovním zaměřením. - Fialová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Odborníci na výživu jsou respektováni od výrobců kojeneckých potravin a dá se říci, že kvalita těchto produktů je na vysoké úrovni. S přibývajícím věkem však stále více do způsobů stravování zasahuje okolí a to především zvyklosti vlastní rodiny. Nedílnou součástí stravování se stávají školní jídelny. I zde je mnoho možností, jak ovlivnit skladbu, prostředí, čerstvost, pestrost potravin podávaných dětem.
Comparative study of eating habits of children aged 12-15 years (upper primary schools) attending classes focus on sport and non-sports
Keywords: Stravovací režim; pitný režim; výživa; zátěž; školní jídelna; sport; pubescent.; Diet; drinking behavior; nutrition; load; school cantem; sport; teenager.