Analýza nákladů zemědělského podniku - Pejřilová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se věnuje problematice nákladů a ziskovosti zemědělských podniků produkující vybrané rostlinné a živočišné komodity. Z hlediska struktury je práce rozdělena na 3 části - teoretickou část, metodiku a praktickou část. Teoretická část se věnuje problematice využití nákladových a produkčních funkcí a stupni efektivnosti nákladů. Doplněním je analýza soustav ukazatelů, kde je definována logaritmická metoda.V praktické části jsou aplikovány teoretické poznatky na soubor 76 zemědělských podniků, které jsou rozděleny podle produkčních oblastí ve sledovaném období 2006 - 2010.
Cost analysis of the farm
Keywords: Náklady; stupně efektivnosti nákladů; produkční funkce; rentabilita; struktura výroby; dotace; Costs; the degree of cost-effectiveness; production function; profitability; production structure; subsidies