Etická výchova na základní škole Orbis-Pictus - Tomášová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá etickou výchovou a pojmy, které s ní souvisejí. Navazuje na konkrétní církevní základní školu Orbis-Pictus, která s etickou výchovou pracuje. První část se zaměřuje na výklad pojmů a jejich provázanosti, stav předmětu etické výchovy u nás a pokrok, kterým se posouvá. Postavení učitele a jeho předpoklady pro učení předmětu Etická výchova. Druhá část se zaměřuje na církevní základní školu Orbis-Pictus, na její práci s etickou výchovou a na Projekt Otevřeno.
Ethics at school "Orbis Pictus"
Keywords: etika; filosofie; výchova; etická výchova; základní škola Orbis-Pictus; Projekt Otevřeno; ethics; philosophy; education; ethical education; school ?Orbis Pictus?; Project Open