Zpracování průzkumových prací ve zvolené lokalitě jako podklad pro komplexní pozemkovou úpravu - Rolníková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce je věnována zpracování průzkumových prací v katastrálním území Přídolí. Práce je vedena dle platné metodiky. Práce obsahuje v první části literární rešerši, která přibližuje téma pozemkových úprav obecně. Druhá část je věnována obsahu průzkumových prací, jejímu řešení a vyhodnocení. Třetí část se zabývá metodikou a poslední, již praktická část, řeší samotný průzkum terénu a vyhodnocuje shromážděná data pro zvolené katastrální území. Pomocí terénního průzkumu byly shromážděny a následně vyhodnoceny rozbory, které jsou v bakalářské práci obsaženy. Je zde charakterizováno území, jeho přírodní podmínky a hospodářské využití. Prakticky je popsán a vyhodnocen dopravní systém, ochrana půdy, poměry v oblasti vod a krajina a její ochrana. Práce je vhodným podkladem pro komplexní pozemkovou úpravu v katastrálním území Přídolí.
Survey works in the selected cadastral territory as the basis for land consolidation projects
Keywords: Pozemkové úpravy; průzkumové práce/průzkumné práce/terénní průzkum; katastrální území; Přídolí; popis území; hospodářské využití; životní prostředí; ochrana půdy; Land modification; survey works/ research works/ field survey; cadastral area; Přídolí; description of the area; economic utilization; the environment; soil preservation