Úmrtí při dopravní nehodě spojené s užitím THC - Másilková, Monika; Kolčava, Radek; Bosák, Miroslav; Tamáš Otásková, Jitka (Česká lékařská společnost J. E. Purkyně, 2020)
Obsahem tohoto příspěvku je zhodnocení vybraných dat z Národního registru pitev a toxikologických vyšetření prováděných na oddělení soudního lékařství, a to u osob zemřelých při dopravních nehodách, u kterých bylo provedeno vyšetření přítomnosti THC. Pro doplnění je součástí příspěvku zmapování problematiky trestů a dalších okolností při řízení motorových vozidel pod vlivem THC.
Deaths in traffic accidents associated with THC abuse
Keywords: THC; dopravní nehoda; Národní registr pitev a toxikologických vyšetření; vliv THC na řidiče; tresty v dopravě; THC; traffic accident; National Registry of autopsies and toxicology examinations; effect of THC on drivers; penalties in traffic